Category: Трилери

Кој тропа на прозорецот? – Линвуд Баркли

Кал е сосема свесен дека влегувањето на една тинејџерка во неговото возило и не е многу умно ама, пак, каква неволја би можело да предизвика тоа? Наредното утро открива дека од добар самарјанин се...

„Избриши ги солзите“ – Линда Хауард

Водена од опсесијата да ги пополнува празнините во туѓите животи, Мила Еџ има неверојатна страст, инстинкт и дарба за пронаоѓање исчезнати деца. Кога сè друго изгледа изгубено и беспомошно, очајни души од сите страни...

„Патниците“ – Џон Марс

Замислете дека се возите во кола која управува самостојно, кога одеднаш вратите се заклучуваат, рутата автоматски се менува и ја губите целата контрола над возилото. И тогаш, преку звучниците, мистериозен глас ви вели: „Наскоро...

„Трагајќи по неа“ – Лиса Гарднер

Пред седум години, безгрижната студентка Флора Дејн ја киднапираат за време на пролетниот распуст. И цели 472 дена, Флора постепено открива колку всушност и што сè може да издржи една личност.Жива со помош на...

The Teacher – Katerina Diamond

Телото на директорот на едно престижно училиште во Девон е пронајдено како виси на гредите во училишната зграда. Неколку часови претходно, добил пакет чија порака единствено тој можел да ја разбере. Пораката значела дека...

You – Caroline Kepnes

Кога една убава девојка со амбиција да стане писател влегува во една книжарница, Џо кој работи таму го прави она што веројатно секое машко би го направило – на Google го пребарува името на...

„Пакетот“ – Себастијан Фицек

Младата психијатарка Ема Штајн воопшто не излегува од дома од вечерта кога ја силуваат во хотелска соба. Таа е третата жртва на психопат кој новинарите го нарекуваат „фризерот“ затоа што им ги бричи главите...