Author: Ana

1 година на пуст остров – на што сè се спремни писателите за да добијат инспирација за пишување

Да се биде писател не е едноставно, а пишувањето не секогаш оди лесно од рака, особено за време на оние „писателски блокади“ кога и најголемите писатели се чувствувале неспособни за да напишат макар и...

Пет книги кои би биле одличен подарок за сите (идни) мајки

Пред нас се новогодишните празници кои се одличен повод за подарување книги, а овојпат доаѓам со интересни предлози – за вас направив листа на книги кои можете да ѝ ги подарите на некоја идна...

The Gifted School – Bruce Holsinger

Сместена во измислениот град Кристал во Колорадо, приказната ја следи драмата што се случува во кругот на пријатели кога се отвора ново училиште и тоа не било какво, туку училиште за талентирани деца. Гледано...

I’m Fine and Neither Are You – Camille Pagán

Сопруга, мајка и жена која го носи лебот дома. Со години Пенелопи се бори да ги менаџира сите овие улоги, но со текот на времето, се чини дека ѝ оди сè потешко. Во меѓувреме,...

Tell Me More – Kelly Corrigan

Понекогаш е скоро невозможно да ги пронајдете вистинските зборови во тешки ситуации. Во оваа автобиографска книга сочинета од мемоари, Кели ги доловува моментите од животот кога научила што е правилно да се каже, односно...

Fangirl – Rainbow Rowell

Кет е фан на Сајмон Сноу. Добро, целиот свет е фан на Сајмон Сноу.Но, за Кет, да се биде фан е смислата на нејзиниот живот – и таа е навистина добра во тоа. Таа...