Category: Чик-лит

All Fall Down – Jennifer Weiner

Алисон Вајс има среќен живот – згоден сопруг, симпатична ќерка, работа што ја сака и голема куќа во убаво и мирно маало. Но, еден ден додека седи во чекалната на педијатарот на нејзината ќерка,...

I Knew You Were Trouble – Lauren Layne

Тејлор Кар има сè што една млада жена може да посака – добра работа која ја работи со љубов, прекрасен стан на Менхетен и совршен човек со кој ќе го сподели сето тоа –...

Things You Save in a Fire – Katherine Center

Како една од ретките жени пожарникари во пожарната служба во Тексас, Каси Ханвел е одлична во справување со животните трагедии на други луѓе. Организирана, посветена и присебна, таа секогаш знае како да се справи...

Don’t You Forget About Me – Mhairi McFarlane

Ако постои нешто полошо од тоа да бидеш отпуштен од еден од најлошите ресторани во градот, е тоа да го фатиш твоето момче во кревет со некоја друга.После две добиени „корпи“ во еден ист...

Those Other Women – Nicola Moriarty

Попи и Гарет имаат среќен и долгогодишен брак – немаат деца, но и двајцата имаат исти животни планови и желби и никогаш не ни сакале да станат родители. Сепак, светот на Попи се превртува...

„Знаеш ли да чуваш тајна?“ – Софи Кинсела

Запознајте се со Ема Кориган – млада жена со огромно срце, нескротлив дух и неколку мааали тајнички. Тајни што ги крие од нејзиниот дечко (како на пример тоа дека нема баш 52 килограми), тајни...

Four Weddings and a Festival – Annie Robertson

Четири свадби за четири месеци – звучи лудо, нели? 😀Би, Лизи, Хана и Кет се четири долгогодишни другарки кои отсекогаш се шегувале дека сите ќе се венчаат заедно, во едно лето. Она што тогаш...

„Испревртени“ – Ема Чејс

„Да се вљубиш е лесно, да останеш вљубен е тешко.“Вака започнува второто продолжение во овој серијал на Ема Чејс, кој го следи патешествието на Дру и Кетрин, чие запознавање и љубовна приказна го видовме...