Читателски календар 2020

Среќна Нова година читатели со еден празничен поздрав од мојата прва објава за оваа 2020-та 😀 Се надевам дека изминатата година прочитавте многу книги, дека ги исполнивте читателските предизвици доколку сте си ги поставиле и дека сте уживале во секоја прочитана страница 🙂

Пред нас е нова година, а со тоа и нови предизвици и место за нови книги. Минатата година мојата прва објава на блогот беше Читателскиот календар за 2019-та, па решив и оваа година да продолжам со ваквата селекција на книги кои во насловот носат име на некој месец. Попатно си најдов некои книги кои ќе ги ставам на мојата to-read листа, дел се преведени на македонски, а дел од оние што ги одбрав се неодамна објавени во текот на изминатата година.

Додека го правев календарот се пуштив по наслови на Goodreads, без да го отворам стариот календар, а со оглед на тоа дека не се сеќавав кои наслови сум ги ставила во ланскиот, изненадувачки добро поминав и не одбрав ниту еден наслов по втор пат 😀

А еве ја конечната листа:

Јануари: The Ten Thousand Doors of January – Alix E. Harrow
Февруари: February Flowers – Fan Wu
Март: The Violets of March – Sarah Jio
Април: Waiting for April – Jaime Loren
Мај: May B. – Caroline Starr Rose
Јуни: A Million Junes – Emily Henry
Јули: Girls of July – Alex Flinn
Август: August and Everything After – Jennifer Salvato Doktorski
Септември: See You In September – Charity Norman
Октомври: October’s Promise – Marianne Garver
Ноември: November 9 – Colleen Hoover
Декември: One Day in December – Josie Silver

Би можело да ти се допадне и ова...