Дали би одбрале книга без да го знаете нејзиниот наслов и автор?

Blind Date With a Book е уште интересна понуда за вљубениците во книгите, која особено беше актуелна по повод вчерашниот Ден на вљубените 🙂 Поттикнати од мислата дека не треба да ги судиме книгите по нивната корица, книжарниците нудат завиткани книги на кои се испишани сосема малку детали, за да ви дадат некаква претстава за книгата. На овој начин, бирате книга која по описот можеби би ви се допаднала, без да го знаете насловот, авторот и без да ја видите корицата.

Водена од оваа идеја, решив да направам нешто слично на мојот блог 🙂 Одбрав 10 книги од различни македонски издавачки куќи, за кои потоа накратко напишав неколку детали за содржината. Откако ќе ги прочитате, ако некоја од нив доволно ви го привлече вниманието, еден клик на редниот број на книгата ќе ве однесе на линкот на оригиналната книга, каде ќе видите за кој наслов станува збор 🙂 Па, да почнеме…

Книга бр. 1

Книга бр. 2

Книга бр. 3

Книга бр. 4

Книга бр. 5

Книга бр. 6

Книга бр. 7

Книга бр. 8

Книга бр. 9

Книга бр. 10

Дали можеби најдовте книга која ќе ви биде следна за читање? 🙂

Би можело да ти се допадне и ова...