Читателски календар 2019

Нова година – нови календари 🙂 Со почетокот на 2019-та, решив мојата прва објава на блогот да биде токму поврзана со тоа.

Секогаш кога ќе наидам на книга со некој број, недела или месец во насловот, си помислувам на тоа колку би било убаво ако некогаш си направам читателски календар од сите тие наслови. Впрочем, еден од читателските предизвици на кои сум налетала, се состоел од тоа секој месец да прочитате книга која го има тој конкретен месец во насловот. Верувале или не, има гооолем број на книги кои содржат броеви, недели или месеци во насловите. Толку многу и толку убави наслови, што искрено ми беше малку тешко да го составам календарот. После двочасовно разгледување на десетици наслови, еве го мојот читателски календар за 2019 година 🙂

Јануари: Doctor January – Rhoda Baxter
Февруари: Summer in February – Jonathan Smith
Март: The Camp Fire Girls on the March – Jane L. Stewart
Април: The Enchanted April – Elizabeth von Arnim
Мај: Seven Days in May – Kim Izzo
Јуни: Three Junes – Julia Glass
Јули: July, July – Tim O’Brien
Август: The Dry Grass of August – Anna Jean Mayhew
Септември: The Septembers of Shiraz – Dalia Sofer
Октомври: October the First Is Too Late – Fred Hoyle
Ноември: Butterflies in November – Auður Ava Ólafsdóttir
Декември: A Wedding in December – Anita Shreve

Среќна Нова година драги читатели! 🙂

Би можело да ти се допадне и ова...