Моите омилени bookgram профили

Покрај профилите со интересни видеа и слики од кучиња, меѓу омилените кои ги следам на Инстаграм ми се профилите на љубителите на книги 🙂 Секогаш креативни, со толку убави фотографии, што просто добивате желба веднаш да седнете да читате 😀 Ако го пребарате хаштагот #bookgram, ќе најдете голем број на инстаграмџии кои освен во читањето, уживаат и во фотографирањето. Во продолжение следат моите омилени:

@allcharacterswanted
Александра е Канаѓанка која покрај креативните фотографии, има и свој веб-сајт (https://www.allcharacterswanted.com/) каде редовно објавува рецензии на книги.

@alisaellie
Алиса исто така има свој блог (https://alisaellie.blog/) на кој ги објавува нејзините фотографии, но и убави цитати, рецензии на книги и најразлични интересни статии.

@devourerofstories
Кејти има препознатливи фотографии, кога и да налетам на некоја нејзина фотка, веднаш знам чија е 🙂

@mybookishbones
Адриен можете да ја следите и на нејзиниот сајт http://www.mybookishbones.com/

@booksundays
Читање книга во недела – колку убаво 🙂 Имоген постира и видеа на јутуб, можете да ја следите на нејзиниот канал https://www.youtube.com/channel/UCo5VmM25je12PpGGRTSyDww

@thereaderandthechef
Ова е заеднички профил на две сестри, љубители на книгите и готвењето. Можете да ги замислите нивните фотографии 😀

@br.enda
Бренда е меѓу првите вакви профили што ги заследив. Ви препорачувам да ја следите и на Goodreads (https://www.goodreads.com/user/show/62212312-brenda-waworga) каде е една од најчитаните и најследените членови.

@darkfaerietales_
За крај ја оставив Бриџит и нејзиниот шаренолик профил 🙂

Би можело да ти се допадне и ова...