Библиотекари со одлична смисла за хумор

Веројатно една од најдобрите професии за љубителите на книги е библиотекарството 🙂 Можеби на прв поглед не делува така, но за оние кои го сакаат читањето, оваа работа со сигурност е забавна и интересна. А ако случајно сте помислиле дека библиотекарите се досадни луѓе, уверете се во спротивното благодарение на нивната смисла за хумор 😀

Момци кои ја изгубиле својата кошула
Книги за високи луѓе
Диносаурусите не читале, па изумреле. Коинциденција?
Не се сеќавам на насловот, но корицата беше црвена.
Не се сеќавам на насловот, но корицата беше сина.
Состанок „на слепо“ со книга
Ти студи? Земи си книга! Пак ќе ти студи, ама ќе имаш книга.
Од жанрот мистерии издвојуваме…
Наваму – книги. Натаму? Мечки можеби, ние не би ризикувале…

Би можело да ти се допадне и ова...