Category: Хумор

Yes Please – Amy Poehler

Пред да започнам да ги споделувам импресиите за биографската книга на Ејми Полер, ќе кажам неколку работи. Не сум нејзин фан, ниту пак нешто особено многу бев запознаена со нејзината работа пред да почнам...

„Знаеш ли да чуваш тајна?“ – Софи Кинсела

Запознајте се со Ема Кориган – млада жена со огромно срце, нескротлив дух и неколку мааали тајнички. Тајни што ги крие од нејзиниот дечко (како на пример тоа дека нема баш 52 килограми), тајни...

„Заплеткани“ – Ема Чејс

Дру Еванс е човек кој е научен да добива сè што ќе посака. Згоден и арогантен, тој прави мултимилионски деловни зделки и ги заведува најубавите жени во Њујорк со само една насмевка. Тој има...

Книга за сите љубители на книги: The Bookish Life of Nina Hill – Abbi Waxman

Како единствено дете на самохрана мајка, Нина го има подредено својот живот онака како што сака: работи во книжарница, има супер тим со кој се натпреварува во квизови, деновите ги држи под добро подреден...

Јога кучка – Сузан Морисон

Што се случува кога дваесет и петгодишна девојка, која ужива во бифтек, кафе, вино и цигари, ќе реши дека е време да му се посвети на својот духовен живот? Па… не баш она што...

„Ти не знаеш да сакаш“ – Сузан Е. Филипс

Договорен брак во дваесет и први век? Тоа е апсурд.Тоа е ставот на Дејзи Девру кога нејзиниот татко ѝ соопштува дека мора да се омажи со човекот кој тој го одредил за неа или...

„Часови по секс“ – Даниел Грант

Сите кои го познаваат Џејмс Кенеди сметаат дека животот не можел да му подели подобри карти. Тој е згоден, паметен, млад, има одлично платена работа како банкар во центарот на Лондон, живее во огромен...