Category: Статии

Три нови романси за љубовно расположение

Конечно се збогувавме најдооолгиот месец во годината, а сега време е за февруари кој во мојата глава е поврзан со љубовта, виното и… хаику поезијата! 😀Без оглед на тоа дали сакате некому да подарите...

Три нови божиќни книги за претстојните празници

Книгата во моето семејство отсекогаш била одличен подарок за било каков повод, почнувајќи од родендени, имендени, Нова година, 8-ми март, а од татко ми задолжително добивавме по некоја енциклопедија за почеток и крајот на...

Пет кратки книги за исполнување на годишниот читателски предизвик

Полека влегуваме во последната третина од овој месец декември, а со тоа се ближи и крајот на годината. Последните шест години си поставувам предизвик на број на прочитани книги, секако, без никаков притисок да...

1 година на пуст остров – на што сè се спремни писателите за да добијат инспирација за пишување

Да се биде писател не е едноставно, а пишувањето не секогаш оди лесно од рака, особено за време на оние „писателски блокади“ кога и најголемите писатели се чувствувале неспособни за да напишат макар и...

Пет книги кои би биле одличен подарок за сите (идни) мајки

Пред нас се новогодишните празници кои се одличен повод за подарување книги, а овојпат доаѓам со интересни предлози – за вас направив листа на книги кои можете да ѝ ги подарите на некоја идна...