Category: Статии

5 нови наслови кои можеме да ги очекуваме во октомври

Октомври е еден од најубавите месеци кога е во прашање читањето како хоби, веројатно затоа што првиот есенски студ ги тера повеќето да зграпчат некоја книга и топла напивка и да се склопчат додека...

Саем на книга со (не)саемски цени

Вчера заврши Саемот на книга кој за прв пат беше одржан на отворено, па после разгледување на сите понуди на нашите издавачки куќи, следење на насловите со кои се подновија читателите и коментарите во...

Последните наслови на книги кои ги купив

Одамна не сум објавила на блогов со кои книги сум се подновила, а една од причините е поради тоа што вообичаено не правам голем шопинг на книги, туку континуирано купувам по една или максимум...

Кои жанрови на книги имаат најдобра заработувачка?

Во последно време бев во голема потрага по различни книги, нешто за себе, а нешто за подарок, па додека ги разгледував понудите на веб-сајтовите на нашите издавачки куќи, забележав дека речиси секоја има своја...

Пет наслови на книги по повод Меѓународниот ден на пријателството

Оваа година, по десетти пат го прославуваме 30 јули како Меѓународен ден на пријателството, прогласен од страна на Генералнотo coбраниe на Обединетите Нации во 2011 година.По тој повод, решив да направам листа од книги...