„Напишано со каење“ – Али Мартинез

Секое девојче сонува за сопствена бајка. Бајката во која силниот витез доаѓа да ја спаси од канџите на злото. Потоа се заљубуваат, се венчаат, имаат деца и живеат среќно до крајот на животот.По таа...

All Fall Down – Jennifer Weiner

Алисон Вајс има среќен живот – згоден сопруг, симпатична ќерка, работа што ја сака и голема куќа во убаво и мирно маало. Но, еден ден додека седи во чекалната на педијатарот на нејзината ќерка,...

I Knew You Were Trouble – Lauren Layne

Тејлор Кар има сè што една млада жена може да посака – добра работа која ја работи со љубов, прекрасен стан на Менхетен и совршен човек со кој ќе го сподели сето тоа –...

Последните наслови на книги кои ги купив

Одамна не сум објавила на блогов со кои книги сум се подновила, а една од причините е поради тоа што вообичаено не правам голем шопинг на книги, туку континуирано купувам по една или максимум...

Yes Please – Amy Poehler

Пред да започнам да ги споделувам импресиите за биографската книга на Ејми Полер, ќе кажам неколку работи. Не сум нејзин фан, ниту пак нешто особено многу бев запознаена со нејзината работа пред да почнам...

Кои жанрови на книги имаат најдобра заработувачка?

Во последно време бев во голема потрага по различни книги, нешто за себе, а нешто за подарок, па додека ги разгледував понудите на веб-сајтовите на нашите издавачки куќи, забележав дека речиси секоја има своја...