Category: Рецензии

„Напишано со тебе“ – Али Мартинез

Кога имав петнаесет години, еден куршум ми го смени животот. Ја поминав следната декада обидувајќи се да побегнам од ужасот од моето минато, градејќи империја за да се заштитам од сè што би можел...

I Knew You Were Trouble – Lauren Layne

Тејлор Кар има сè што една млада жена може да посака – добра работа која ја работи со љубов, прекрасен стан на Менхетен и совршен човек со кој ќе го сподели сето тоа –...

Yes Please – Amy Poehler

Пред да започнам да ги споделувам импресиите за биографската книга на Ејми Полер, ќе кажам неколку работи. Не сум нејзин фан, ниту пак нешто особено многу бев запознаена со нејзината работа пред да почнам...

My Name Is Lucy Barton – Elizabeth Strout

Луси Бартон полека закрепнува од нешто што требало да биде едноставна операција. Нејзината мајка, со која не зборува многу години, доаѓа во посета да ја види. Ваквата неочекувана посета ја присилува Луси да се...

Four Weddings and a Festival – Annie Robertson

Четири свадби за четири месеци – звучи лудо, нели? 😀Би, Лизи, Хана и Кет се четири долгогодишни другарки кои отсекогаш се шегувале дека сите ќе се венчаат заедно, во едно лето. Она што тогаш...

„Каде е Елизабет“ – Ема Хили

82-годишната Мод постепено го губи помнењето, со тоа и контролата над секојдневниот живот. Сепак, не прифаќа да ја заборави својата најдобра другарка Елизабет, убедена дека исчезнала и дека е во страшна опасност. Но, никој...

This is Where I Leave You – Jonathan Tropper

Смртта на таткото на Џад Фоксман е првиот момент кога после многу години, целото семејство се собира на едно место. Единствена која недостасува е сопругата на Џад, чија четиринаесетмесечна афера со шефот на Џад...