Category: Препораки

„Патниците“ – Џон Марс

Замислете дека се возите во кола која управува самостојно, кога одеднаш вратите се заклучуваат, рутата автоматски се менува и ја губите целата контрола над возилото. И тогаш, преку звучниците, мистериозен глас ви вели: „Наскоро...

„Трагајќи по неа“ – Лиса Гарднер

Пред седум години, безгрижната студентка Флора Дејн ја киднапираат за време на пролетниот распуст. И цели 472 дена, Флора постепено открива колку всушност и што сè може да издржи една личност.Жива со помош на...

Things You Save in a Fire – Katherine Center

Како една од ретките жени пожарникари во пожарната служба во Тексас, Каси Ханвел е одлична во справување со животните трагедии на други луѓе. Организирана, посветена и присебна, таа секогаш знае како да се справи...

Don’t You Forget About Me – Mhairi McFarlane

Ако постои нешто полошо од тоа да бидеш отпуштен од еден од најлошите ресторани во градот, е тоа да го фатиш твоето момче во кревет со некоја друга.После две добиени „корпи“ во еден ист...

Summer of ’69 – Elin Hilderbrand

Добредојдовте во најтурбулентното лето на дваесеттиот век! 1969-то, година која за семејството Левин ќе означи почеток на некои нови времиња. Секоја година децата едвај чекаат да го поминат летото со својата баба во Нентакет,...

Those Other Women – Nicola Moriarty

Попи и Гарет имаат среќен и долгогодишен брак – немаат деца, но и двајцата имаат исти животни планови и желби и никогаш не ни сакале да станат родители. Сепак, светот на Попи се превртува...

The Teacher – Katerina Diamond

Телото на директорот на едно престижно училиште во Девон е пронајдено како виси на гредите во училишната зграда. Неколку часови претходно, добил пакет чија порака единствено тој можел да ја разбере. Пораката значела дека...

„Викај ме со твоето име“ – Андре Акиман

17-годишниот Елио го поминува летото со своите родители во нивната вила во едно италијанско село. Тие се семејство од соништата – високообразовани и убави луѓе кои слободно зборуваат за филозофија, историја и лингвистика. Таткото...