Category: Биографии

„Жената во мене“ – Бритни Спирс

Ако сте дете на 90-тите, тогаш сигурно сте растеле со музиката на Бритни Спирс од почетоците на нејзината кариера во која имаше еден куп хитови кои за брзо време го освоија светот. Иако никогаш...

Tell Me More – Kelly Corrigan

Понекогаш е скоро невозможно да ги пронајдете вистинските зборови во тешки ситуации. Во оваа автобиографска книга сочинета од мемоари, Кели ги доловува моментите од животот кога научила што е правилно да се каже, односно...

Yes Please – Amy Poehler

Пред да започнам да ги споделувам импресиите за биографската книга на Ејми Полер, ќе кажам неколку работи. Не сум нејзин фан, ниту пак нешто особено многу бев запознаена со нејзината работа пред да почнам...

Мојата книга на годината за 2019: „Образована“ – Тара Вестовер

Тара Вестовер има 17 години кога за прв пат стапнува во училница. Родена во високите планини на Ајдахо, таа целото свое детство се подготвува за крајот на светот преку складирање на конзерви со праски....

Becoming: Мојата приказна – Мишел Обама

Пред да започнам да ги споделувам моите импресии од последата книга на Мишел Обама, најпрво морам да кажам дека ова е прв пат да читам нечија биографија. Има нешто кое отсекогаш ме одвраќало од...