Category: Хорор

„Аутсајдер“ – Стивен Кинг

По бруталното убиство на момче во градскиот парк, неколку очевидци едногласно го посочуваат омилениот тренер Тери Мејтланд како виновник. Доказите од ДНК анализата и отпечатоците од прсти само потврдуваат дека овој угледен, семеен човек...

Мојата прва прочитана книга од Зафон

Дејствието на „Марина” е сместено во Барселона, во 1979 година. Шетајќи се низ улиците на градот, Оскар Драј завршува во куќата на Марина од каде во момент на паника, зема еден часовник. Сакајќи да...

„Парфем“ – Патрик Зискинд

Сместен во Франција во 18 век, „Парфем“ ја раскажува необичната и застрашувачка приказна за Жан Батист Гренуј, еден лик кој колку што е фасцинантен, толку е и одвратен. Самиот роден без никаков мирис, но...

Збор-два за три книги

„Засекогаш твој“ – Даниел Глатауер Кај книгава ме привлече она што го пишуваше на предната корица: Неколку капки од Стивен Кинг помешани со Хичкок, а сето тоа раскажано со ведар тон. Се чита како...

„Кутија во облик на срце“ – Џо Хил

Вообичаено избегнувам хорор приказни, зашто секогаш после тоа со денови ме прогонуваат 😀 ама одвреме-навреме си дозволувам по некој хорор филм или книга. И можам слободно да кажам дека книгите можат да бидат пострашни од филмовите,...