Category: Психолошки

„Тој и таа“ – Алиса Фини

Ако секоја приказна има две страни, значи едниот секогаш лаже.Џек: Има неколку збора кои можат да ја опишат мојата сопруга. Прекрасна. Амбициозна. Неспособна да прости.Ана: Мене ми е доволен само еден збор за да...

„Душокршачот“ – Себастијан Фицек

Три жени – млади, прекрасни, полни со живот – исчезнуваат без трага. На психопатот, кој медиумите го нарекуваат „Душокршачот“, му е потребна само една недела да ги уништи. До седмиот ден, жените се ментално...

„Совршената замена“ – Грир Хендрикс и Сара Пеканен

По 7 години брак, Ричард ја остава сопругата Венеса за неговата помлада секретарка Нели. Венеса ги поминува деновите потсетувајќи се на нејзината младост, запознавањето со Ричард, нивниот брак и обидот да имаат дете, прашувајќи...

„Нешто во водата“ – Кетрин Стедман

„Сте се запрашале ли некогаш колку време е потребно за да се ископа гроб? Не прашувајте се повеќе. Потребна е цела вечност.“ Вака започнува дебитантскиот роман на Кетрин Стедман, кој веќе се најде меѓу...

„Ако ја познаваше сестра ми“ – Мишел Адамс

Ајрини Харингтон како дете била дадена од страна на нејзините родители на возраст од три години. Иако таа го поминала целиот свој живот убедувајќи се дека родителите не ѝ се потребни, длабоко во себеси...

“The Sisters” – Claire Douglas

Откако нејзината сестра близначка Луси ќе загине во сообраќајна несреќа, Аби се обидува да продолжи без својата друга половина. Со надеж дека ќе може да си прости, таа се преселува во нов град каде...

“Black-Eyed Susans” – Julia Heaberlin

На 16 годишна возраст, Теса била пронајдена на поле во Тексас, полужива, без сеќавање за тоа како стигнала таму. Оттогаш, весниците почнуваат да пишуваат дека таа е единствената преживеана Black-Eyed Susan – прекар кој...

„Потрага по Одри“ – Софи Кинсела

Оваа книга ја следи приказната за 14 годишната Одри, која после еден настан кога била малтретирана од неколку соученички, доживува траума и се затвора во себе. Нејзините родители ја отпишуваат од училиштето, таа престанува...