Category: Мистерии

„Патниците“ – Џон Марс

Замислете дека се возите во кола која управува самостојно, кога одеднаш вратите се заклучуваат, рутата автоматски се менува и ја губите целата контрола над возилото. И тогаш, преку звучниците, мистериозен глас ви вели: „Наскоро...

„Играта на ангелот“ – Карлос Руиз Зафон

Барселона – дваесеттите години на минатиот век. Во турбулентното време во кое животот е тежок и неизвесен, младиот писател Давид Мартин заработува за живот пишувајќи сензационални романи под псевдоним. Со лузни од едно несреќно...

„Каде е Елизабет“ – Ема Хили

82-годишната Мод постепено го губи помнењето, со тоа и контролата над секојдневниот живот. Сепак, не прифаќа да ја заборави својата најдобра другарка Елизабет, убедена дека исчезнала и дека е во страшна опасност. Но, никој...

Тајниот живот на писателите – Гијом Мисо

Откако напишал три култни романи, Нејтан Фолс во 1999 година објавува дека веќе никогаш нема да се занимава со пишување и се повлекува на прекрасниот, но див медитерански остров Бомон. Есен 2018 година. Фолс...

You – Caroline Kepnes

Кога една убава девојка со амбиција да стане писател влегува во една книжарница, Џо кој работи таму го прави она што веројатно секое машко би го направило – на Google го пребарува името на...

The Perfect Couple – Elin Hilderbrand

Во прекрасниот Нентакет на повидок е венчавка на годината, на која под летното сонце своите завети ќе си ги кажат Селест и Бенџи. Богатите родители на младоженецот не се штедат околу подготовките, па сè...

„Ако не постои утре“ – Гијом Мисо

Таа е неговото минато. Тој е нејзината иднина.Ема живее во Њујорк. Со триесет и две години, сè уште е во потрага по вистинскиот. Метју живее во Бостон. Тој ја загубил својата сопруга во страшна...