Category: Драми

Those Other Women – Nicola Moriarty

Попи и Гарет имаат среќен и долгогодишен брак – немаат деца, но и двајцата имаат исти животни планови и желби и никогаш не ни сакале да станат родители. Сепак, светот на Попи се превртува...

My Name Is Lucy Barton – Elizabeth Strout

Луси Бартон полека закрепнува од нешто што требало да биде едноставна операција. Нејзината мајка, со која не зборува многу години, доаѓа во посета да ја види. Ваквата неочекувана посета ја присилува Луси да се...

This is Where I Leave You – Jonathan Tropper

Смртта на таткото на Џад Фоксман е првиот момент кога после многу години, целото семејство се собира на едно место. Единствена која недостасува е сопругата на Џад, чија четиринаесетмесечна афера со шефот на Џад...

„Екстремно гласно и неверојатно блиску“ – Џонатан Сафран Фоер

9-годишниот Оскар Шел е на мистериозна и многу итна мисија која го носи насекаде низ градот Њујорк – неговата цел е да ја најде бравата која може да се отвори со клучот кој му...

When We Left Cuba – Chanel Cleeton

Кубанската револуција ќе ѝ земе сè на Беатриз Перез и нејзиното семејство кое се занимава со трговија на шеќер. Кога во 60-тите години ќе побегнат во САД и ќе стапнат на американското тло, Беатриз...

The Sometimes Sisters – Carolyn Brown

Додека растеле, Дена, Харпер и Тани никогаш целосно не се доживувале себеси како сестри. Тие се зближувале единствено за време на летните месеци кои ги поминувале во рустикалното одмаралиште покрај езеро во северниот дел...

This is How It Always Is – Laurie Frankel

Запознајте го Клод. Тој има пет години и е најмлад во седумчленото семејство, покрај четворицата постари браќа. Тој обожава сендвичи со путер од кикирики. Исто така, сака да носи фустани и сонува да биде...

„Никој не знае за нас“ – Симона Спарако

„Сите сме тука. Секоја со својот помалку или повеќе видлив трофеј и со здравствениот картон во рака. Сите сме наредени во ред како кога на училиште чекавме наставникот да го изусти нашето име. Една...